Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Miksi politiikka on rikki?

Tiedättekö, kun on sanonta, että politiikka on rikki? Viime viikon lopulla nähtiin ainakin kolme malliesimerkkiä siitä, miksi näin on. Helsingin Vihreät ja SDP:n ykkösketju demonstroivat, miten vallanhimo, pyrkyryys ja niistä seuraava moraalittomuus voi rikkoa politiikan. Samoin YLE Kioski näytti meille, miten journalistisen etiikan unohtavat toimittajat voivat osallistua politiikan rikkomiseen käyttämällä media oman ideologiansa levittämiseen.

Kävin kaikki keissit läpi ja esitän muutaman keinon, joilla tätä politiikkaa vaivaavaa ongelmaa voidaan lieventää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Stubbin kommentti ministerinä "Sori siitä" oli pitkään poliittisen opposition hampaissa ja todennäköisesti vaikutti Stubbin myöhempiin vaiheisiin. Kokoomuksen sisälläkin.

Mitä taas Vihreiden ideologiseen suhmurointiin tulee, niin Soininvaara milteipä ainoana oikeistovihreänä voinee tuntea olonsa tukalaksi, vaikka ehkä jää eläkkeelle jossain vaiheessa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sinänsä kielikuva "politiikka on rikki" ei kuvaa oikeastaan mitään siitä, mitä politiikka on. Sen vastakohta olisi "politiikka on ehjä". So what?

Politiikka voi olla moraalitonta, röyhkeää, tai sen yhteydessä valehdellaan, vedetään kotiin päin, jne. Olisi informatiivisempaa käyttää näitä politiikan luonnetta kuvaavia sanoja kuin tyhjänpäiväistä muotisanontaa.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Jos sinusta politiikka ei ole rikki silloin, kun siihen sisältyy noita elementtejä, niin se on sinun asiasi. Minusta se on tuolloin rikki.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Omapahan on asiasi, jos näin epäanalyyttinen ilmaisu riittää.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Hyvä huomio vaalitavastamme, siihen tarvitaan muutos. Puolueet ovat myös epäilyttävä tekijä demokratian suhteen. Mikäli päästään äänestämään henkilöitä puoluevapaaseen eduskuntaan niin ollaan jo aika vahvoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset