Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Mitä eroa on sosialismilla ja sosialismilla?

Viime aikoina erilaiset sosialistiset ryhmittymät ovat olleet kovasti tukkanuottasilla ja varsinkin poliittinen vasemmisto on tehnyt kovasti pesäeroa sisaraatteeseensa yrittämällä vyöryttää tämän nationalismilla ja patriotismilla kuorrutetun vasemmistoaatteen, jota myös kansallissosialismiksi kutsutaan, aikaansaannokset jopa meidän arvo- ja markkinaliberaalien niskoille.

Tosiasia kuitenkin on se, että kansallissosialismikin on sosialismia, eikä se edusta yksilönvapauksia ja -vastuuta, kuten liberalismi eli vapausaate edustaa.

Sanottakoon vielä, etten tietenkään sano kaikkia sosialismiin liitettyjä teemoja automaattisesti huonoiksi, vaan tarkoitus oli nyt vain tuoda esille kansallissosialismin nimenomaan sosialistinen, pelkistetyn kaksiulotteiseisti tarkasteltuna vasemmistolainen, luonne.

Meitä liberaaleja ja suomalaista vasemmistoa kuitenkin yhdistää esimerkiksi monet arvoliberaalit teemat, toivottavasti niitä pystytään ajamaan yhdessä tuumin ilman sitä jatkuvaa natsittelua ja muuta populistista mesoamista, joka on niin tyypillistä nykyiselle oppositiopolitiikalle.

Facebook https://www.facebook.com/tere.sammallahti
Twitter https://twitter.com/TereSammallahti
Blogi //blogbook.fi/teresammallahti/

Poliittinen manifesti

Me olemme sosialisteja, me olemme nykyisen kapitalistisen talousjärjestelmän vihollisia, joka riistää taloudellisesti heikkoja epäreilulla palkoilla, ja arvioi sopimattomasti ihmishenkiä vaurauden ja omaisuuden perusteella vastuuntunnon ja suorituksen sijaan. Me olemme päättäneet tuhota tämän talousjärjestelmän kaikissa olosuhteissa!”

Suomalainen yhteiskunta on ikävällä tavalla oikeistolaistunut viimeisimpinä vuosina. Tästä osoituksena Sauli Niinistön valinta Tasavallan presidentiksi, viimeisten hallitusten leikkauspolitiikka sekä talouskasvuajattelu, joka on tärkein pankkikriisin johtanut yksittäinen syy. Talousjärjestelmän tulisi olla riippumaton suuryrityksistä ja talouskasvuajattelusta!

Finanssieliitille kenkää!

Koko globaalia rahatalouden infrastruktuuria kontrolloi tänä päivänä suhteellisen pieni joukko ihmisiä. Nämä henkilöt eivät ole millään tavoin kansan valitsemia, vaan heidän valtansa on periytyvää. He pyrkivät säilyttämään tämän vallan hinnalla millä hyvänsä saman piirin sisällä. Yksinkertaistaen voi todeta, että maailmaamme hallitsevat näkymättömät vallanpitäjät, joita emme ole valinneet ja jotka eivät toivo parastamme. 

On otettava etäisyyttä porvarilliseen yhteiskuntaan! Kansainvälisen finanssikapitalismin aiheuttama luonnonresurssien riisto ovat rikoksia luonnon järjestystä vastaan. Valta finanssieliitiltä on tuotava takaisin kansalle. Valtio-omisteinen pankki kykenisi tarjoamaan korotonta lainaa kansalaisille.

Kohti sosialismia!

Historiankirjoitus kertoo, että sosialistinen kehitys toi lopulta kansalaisille monia yleissivistäviä mahdollisuuksia, joihin kansalaisten ei oltu aikaisemmin haluttu pääsevän käsiksi, koska valtaapitävät – usein monarkit – pitivät kansan yleissivistämistä vaarallisena tekijänä omalle vallalle. Luku- ja kirjoitustaito ja niiden oppiminen olivat vuosisatojen ajan vain harvojen ja valittujen etu. Kouluttautumatonta ja ajattelematonta kansaa valtion johtajien oli helpompi pitää hallinnassa.

Kuten huomaamme, sosialismi elää kansan keskuudessa, olimmepa tiedostaneet sitä tai emme. Vaikkei asiasta puhuttaisikaan ääneen, se ei tarkoita, etteikö asia olisi olemassa. Juuri siksi tämän liikkeen juuret ovat sosialismissa. Jokaista vasemmistolaista yhdistää aina hoivaushuoli heikommasta.

Tavoittelemassamme yhteiskunnassa kaikilla on mahdollisuus hyödyntää vahvuuksiaan. Resurssit jaetaan niin, että niitä riittää koko kansalle, sekä heikoille että vahvoille. Valtion tehtävä on vaalia työntekijöiden perusoikeuksia. Valtion velvollisuus on varmistaa, ettei kukaan jää toimettomaksi, ja tarvittaessa julkinen valta kouluttaa ja perehdyttää ihmisiä uusiin työtehtäviin.

Tavoittelemme kuuden tunnin työpäivää. Lyhyemmät työpäivät mahdollistaisivat sen, että kansalaisilla jäisi enemmän aikaa perhe-elämään sekä toimintaan esimerkiksi erilaisissa yhdistyksissä. Samoin aikaa jäisi nykyistä enemmän myös kulttuurille.

Aivan kuten valtiolla on velvollisuus tarjota työtä kaikille työkykyisille, sen täytyy myös huolehtia niistä, jotka eivät ole työhön kykeneviä. Yhteiskunnan on tuettava henkilöitä, jotka ovat niin vakavasti sairaita tai vammaisia, etteivät he voi tehdä mitään työtä.

Ekologisuus ja eläinten oikeudet

Liikkeellemme tärkeitä asioita ovat eläinten oikeudet ja luomu-ruoka. Tahdomme luoda modernin yhteiskunnan, jossa ihminen elää sovussa luonnon kanssa. Eläinsuojelulaeissamme painottuu etiikka taloudellisen hyödyn sijaan. Luontoa ja sen resursseja tulee käyttää viisaasti ja tulevaisuutta ajatellen. Vastustamme vallitsevaa maailmankuvaa, jonka mukaan eläimillä on vain välinearvoa.

Tulevat sukupolvet kärsivät muun muassa romahtaneista ekosysteemeistä, ylikansoituksesta ja nälästä sekä loppuun kulutetuista luonnonvaroista. Siksi liikkeemme tukee ekologisia, lähellä tuotettuja ja ympäristöystävällisiä projekteja.

Näiden arvojen pohjalta voimme rakentaa uuden sosialistisen maailman!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jostain musitan lukeneeni, että kommunismin ja sosialismin erottaa toisistaan vain vallankumous,

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuli vahvasti mieleen tuossa videon lopussa lukemistasi manifesteistä vasemmistoliitto. Kuinka ollakaan Li Andersson on vaatinut siirtymistä lyhyempään työviikkoon, jotta jää aikaa muuhun "hyödylliseen". ;)
Ja kyllä nuo muutkin lukemasi kohdat hyvin funksuneeraavat ko. puolueen aatteeseen, joten mikä suhde todellisuudessa onkaan heidän äärioikeistolaisena pitämäänsä ja jatkuvasti esille nostamaansa liikkeeseen (unohtamatta demareita ja vihreitä)? Siihen muutaman kymmenen hengen 'populatioon'. Jäi hieman epäselväksi vai jäikö sittenkään?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

# 2

Juurikin totta ! Vasemmistoliitohan se sieltä rivien väleistä vekkulisti pellen tavoin kurkkii. En aamulla ehtinyt tarkemmin tähän mainioon blogistin puheenvuoroon kommentoimaan.

Ja aina kun vasemmistoliitto nousee pinnalla voi samalla muistella vasemmistoliiton historiaa ja kommunistien pikkupuuhasteluja isossa mitassa.

Tämä siis ihan siksi, että kommunistien tavoittelema valta ei muuten ole tuonut kokemusperäisesti missään hyvää lopputulosta, mutta väkeä on aatteen puolesta / johdosta kuollut varmasti miljoonia. Ja kuolee vielä tänäkin päivänä. Alla pari lainausta ajatusta selkeyttämään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_sosialistis...

``Vasemmistoliitto perustettiin 28.–29. huhtikuuta 1990 Helsingin Kulttuuritalolla ja jäähallissa pidetyssä avoimessa kokouksessa, johon otti osaa 3 500 kannattajaa.

Uuden puolueen takana olivat Suomen Kansan Demokraattinen Liitto ja Suomen Kommunistisen Puolue (SKP) sekä naisjärjestö Suomen Naisten Demokraattinen Liitto. Mukaan tulivat myös (SKP:n toiminnasta 1980-luvun puolivälissä suljetut) Demokraattisen Vaihtoehdon kannattajat.

Idea uudesta puolueesta syntyi 1980-luvun lopussa, kun kansandemokraatit alkoivat pohtia, miten voisivat päästä eroon SKP/SKDL-kaksoisorganisaatiosta ja SKP:n sisäisistä riidoista. Vuoden 1988 presidentinvaaleja varten perustettu Liike 88 oli keskeinen välivaihe ajatuksen edistymisessä.[13] Vasemmistoliiton ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Claes Andersson. ``

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kansallissosialismi ei nimestään huolimatta ole sosialismia. Kansallissosialistisessa yhteiskunnassa suurtuotantovälineet ovat edelleen yksityisomistuksessa.

Sosialistisessa yhteiskunnassa suurtuotantovälineet ovat kansan yhteisomistuksessa.

Tässä yksi esimerkki siitä, miten natsit irtisanoutuivat marxismista (elokuvan kohdasta 32m53s eteenpäin):

Der Ewige Jude - English Subtitles

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Minusta kapitalismia vastaan taisteleva kollektivistinen ja valtion vahvaa roolia korostava aate on kyllä sosialismia, vaikka siinä olisikin nationalistisia elementtejä. Kansallissosialistit sanovat itse itseään sosialisteiksi ja korostavat sosialistisia tavoitteita, minusta sen pitäisi kyllä riittää todistusaineistoksi.

Se, että kansallissosialistinen aate ei nojaa marxilaiseen teoriaan, ei vielä riitä tekemään kansallissosialimista jotain muuta kuin sosialismia.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ideologiat ovat hienoja.

Menikö se jotenkin näin:
Sosialismissa valtio ottaa sinulta lehmän ja antaa sinulle maitoa.
Kommunismissa valtio ottaa sinulta lehmän ja kaataa maidon.
Natsismissa valtio ottaa sinulta lehmän, ampuu sinut ja kaataa maidon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset