Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Vasemmistolainen talouspolitiikka - Valheita ja korruptiota - Videoblogi

AY-liike ja vasemmistopuolueet ovat viime aikoina kovaan ääneen kritisoineet verosuunnittelua, osingonjakoa ja irtisanomisia. Tosiasia kuitenkin on se, että ne itse nauttivat verovapaudesta ja jakavat sekä vastaanottavat osinkoja irtisanomisten aikaan. Ne vieläpä kierrättävät pääomia VVO:n kautta, jolle ovat myöntäneet verovapauden siitä huolimatta, että VVO toimii markkinoilla kuin mikä tahansa yksityisyritys.

AY-liikkeen, vasemmistopuolueiden ja VVO:n kytkös on varmasti yksi ilmiselvimpiä korruption, veronkierron ja epäoikeudenmukaisuuden ilmentymiä tässä maassa, mutta lopullista totuutta puhalluksen suuruudesta on vaikeaa saada selville, koska esimerkiksi AY-liikkeen kirjanpito ei ole julkista.

Kyse on miljardeista euroista, mutta avoimuus, oikeudenmukaisuus ja tasavertainen verokohtelu eivät ole sosialistien agendalla, kun kyse on oman kultapossukerhon sikailusta.

 

PS. Kaikki palaute videon sisällöstä ja teknisestä toteutuksesta otetaan kiitollisuudella vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jees Tere, täyttä asiaa esität. Ihmetellä todella täytyy ettei maamme hallitukset ole puuttuneet tähän epäoikeudenmukaiseen verokohteluun VVO:n kanssa samoilla markkinoilla pyöriviä yrityksiä kohtaan. Yleishyödyllisyyden varjolla annetaan elinkeino-/liiketoiminnan tulos verottomana. Puhumattakaan, että VVO:n jakamat osingot olisivat veronalaista tuloa kuten muillakin "tossunkuluttajilla".

Ihmetellä täytyy myös sitä kuinka palkansaajat, jotka ovat ay-liikkeissä jäseninä maksaen suuriakin jäsenmaksuja, hyväksyvät ko. menettelyn, sillä tietäähän tuo palkansaajien verotukseen korkeampaa veroastetta järjestönsä nauttiessa verovapaudesta kaikesta tulostaan.

Se, että VVO, jolla on paljon vuokra-asuntoja saa valtiolta vuokralaistensa kautta asuntotukea vuokratuloina ja jakaa tilinpäätöksen voitosta verovapaata osinkoa, ei ole oikeudenmukaista veronmaksajia kohtaan. Asuntotukijärjestelmä tulisi lakkauttaa ja tilalle kehittää kaikista sosiaalitukimuodoista uusi järjestelmä. Saattaisi olla jopa vaikutusta vuokratason alenemiseen.

Joka tapauksessa vasemmistopuolueet elävät toisin kuin muita opettavat. Kaiketi tuollainen politikointi kuuluu heidän poliittiseen maailman kuvaansa. Otetaan sieltä mistä helpolla saadaan omaan pussiin. Siis ay-järjestöjen ja omalle puolueelle vaalitukena ay-järjestöiltä.

Pekka Iiskonmaki

Ainakin SAK on aloittanut YT -neuvottelut. Ei se oikein vakuuta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vasemmistolainen talouspolitiikka - Valheita ja korruptiota"

Itse kyllä sanoisin, vasemmistolainen ja oikeistolainen talouspolitiikka on ollut umpikorruptoitunutta 30 vuotta eli siitä lähtien kun Suomi liittovaltioon halusi liittyä. Ennen tätäkin oli korruptiota, mutta huomattavasti lievempää.

Käyttäjän teresammallahti kuva
Tere Sammallahti

Tämä lyhyt oppimäärä vasemman laidan kupruista ei tietenkään millään tavalla väheksy sitä tosiasiaa, että osataan sitä muuallakin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Lueskelin ns. pikakelauksin Yleishyödyllisyyssäännösten kehittäminen
Työryhmän raporttia 20.1.2010
. Siinä on mielenkiintoisia ehdotuksia, kuten tämä

"24 §. Yleishyödyllisyys
....
3) yhteisö ei tulouta omistajalleen muuta kuin omistajan yhteisöön sijoittamille varoille lasketun kohtuullisen tuoton, joka on vähintään kaksi prosenttiyksikköä suurempi kuin valtion viiden vuoden obligaatiolainan korko ja jonka laskentaperusteesta ja suuruudesta säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella;"

Kyseinen säännös löytyy HE 274/1998 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi aravalain, vuokra-asuntolainojen korkotuesta annetun lain ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain muuttamisesta 15 a §:n 3 kohdasta.
Tuossa HE:ssä yleishyödyllisyyden valvonnasta on määräys 4 c §:ssä "Yleishyödyllisyyden valvonta. Valtion asuntorahasto valvoo, että 4 §:n 2 kohdassa ja 4 b §:ssä tarkoitettu yhteisö täyttää 4 a §:n mukaiset edellytykset ja toimii niiden mukaisesti."

Miten mahtaa olla, onko työryhmän raportti saanut tuolloin hallituksen tekemään lainsäädäntöön muutoksia, jotta kauniit periaatteet toteutuisivat, myös valvonnan osalta?Entäpä sitten Verohallinnon uusin ohjeistus yleishyödyllisten yhteisöjen verotuksesta? Miten tulee mieleen lukiessa tuota ohjeistusta, että myös VVO:n harjoittama toiminta on kokonaisuudessaan sellaista toimintaa, joka on veronalaista. Näin ollen elinkeinotoiminnan voitonjako eli osingot olisivat saajalleen veronalaista elinkeinotoiminnasta saatua tuloa.

Nyt on pakko seurata tämän vuoden marraskuun lopulla ilmestyvää verokalenterin tietoja. Löytyykö sieltä viimein po. tahojen nimet ja tiedot.

Vielä lopuksi KHO:n jokseenkin tuore päätös VVO konsernia koskien. Päätöksessä on paljon tietoja ja perusteluja nykyisestäkin tilanteesta. http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaa...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Muuten näyttää siltä, että Tuloverolakiin on tehty muutos koskien yleishyödyllisten yhteisöjen veronalaisten tulojen verovelvollisuuteen.

23 §

Yleishyödyllisen yhteisön verovelvollisuus

Edellä 22 §:ssä tarkoitettu yleishyödyllinen yhteisö on verovelvollinen saamastaan elinkeinotulosta. Lisäksi se on verovelvollinen muuhun kuin yleiseen tai yleishyödylliseen tarkoitukseen käytetyn kiinteistön tai kiinteistön osan tuottamasta tulosta kunnalle 124 §:n 3 momentissa tarkoitetun tuloveroprosentin mukaan. (22.5.2015/654) L:lla 654/2015 muutettu 1 momentti tuli voimaan 1.1.2016. Eli siis koskee vvuodelta 2016 toimitettavaa verotusta.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921535

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150654

Kaiketi VVO:n jakama osinko ay-liikkeille on elinkeinotulosta jaettua ja siten vuoden 2016 verotuksessa veronalaista tuloa? Ei muuten ole ihme, että VVO myi huomattavan siivun huoneistoista edelleen edellisen vuoden loppupuolella ja näin sai huomattavan voiton osinkojen jakoa varten.

VVO myy yli 8000 ARA-asuntoa Y-Säätiölle - keskittyy markkinaehtoisiin asuntoihin.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/vvo-myy-yli-8000...

Em. tuloverolain mukaisesti tänä vuonna nostettavissa olevat osingot pitäisi olla veronalaista tuloa yleishyödyllisille yhteisöille.

Käyttäjän HarriVuorenp kuva
Harri Vuorenpää

Loistava video, kiitos tästä! Jakoon menee...

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Vasta nyt katsoin videon. Hieno oli, vaikka Terellä kynäkin on hallussa.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Mielenkiintoinen aihe tuo vasemmistolainen talouspolitiikka. Joskus 30-luvun laman jälkeen Usassa elvytettiin rakentamalla infraa ja tämän voisi ajatella olevan enemmän vasemmistolaista kuin oikeistolaista talouspolitiikkaa (ainakin täysin vapaan markkinatalouden vastaista).

Joten on varmaan laajemmasta kyse kuin ay-liikkeistä.

Todellakin ikävää tuo VVO:n vuokrien kalleus samalla kun ko. yritys tekee kunnolla voittoa ja saa esim. verotonta pääomatuloa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ai hitto kun oli osuvaa tekstiä. ( puhetta ). On se vaan hyvä, että vasemmistolla ei ole, eikä tule valtaa. Tuo videolla mainittu talousosaaminen julkisen omistamisen ja mammuttimaisen suojatyöpaikkakoneiston kanssa ajaa konkurssiin ihan minkä tahansa valtion ja nopeasti.

Taitaa olla maailman ohuimpien kirjojen joukossa : "Sosialismin innovatiivisten ratkaisujen avulla kansantalous lentoon "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset