Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Suomalaiset kansalaistenkiusaamiskoneiston armoilla

Suomalaiset ovat orjakansaa, joka on pakotettu työllään elättämään sortajiaan. Yhä tiukentuvassa taloustilanteessa edelleen ylläpidämme valtavaa kansalaistenkiusaamiskoneistoa, eli julkishallinnon rakenteita ja hierarkioita, joita perustellaan suomalaisissa kroonisen Tukholma-syndrooman aiheuttavalla termillä ”hyvinvointi”. Suomalaiset maksajiin ja heitä valvoviin viranomaisiin jakava kastijärjestelmä ei kuitenkaan takaa hyvinvointiamme, vaan se lähinnä mahdollistaa päättäjien suuruudenhulluudesta kumpuavat rajoitteet, jotka norsunluutorneista käsin valetaan hidastetöyssyiksi meidän kaikkien elämänpoluille.

Vuoden toistaiseksi tragikoomisimmasta esityksestä vastasi Poliisihallitus, joka 200 000 euron uhkasakon siivittämänä kielsi valtion rahapelimonopolilta sellaisen pitkäaikaisen markkinoinnin muodon, jota edes holhousmaaniset suomalaiset eivät nähneet vaaralliseksi. Poliisijohto onkin vuosikausia vaatinut laajempia toimintavaltuuksia, joiden myötä askeleet kauemmas parlamentarismista kohti virkamiestyranniaa näyttävät pitenevän pikkuhiljaa. Tulee hieman mieleen se TV-sarja, jossa kuninkaallinen haki uskonnolliselta johtajalta apua vastustajiensa kampittamiseksi, mutta joutui itsekin heitetyksi tyrmään uskonlahkon ottaessa hommansa hieman liian tosissaan.

Kansalaisten oikeusturvan kannalta huolestuttavinta kehitys on ollut Tullissa. Saksalainen Gourmondo.de lopetti nettimyynnin Suomeen, koska sen toimituksia rikkoutui Tullin käsittelyssäpoikkeuksellinen määrä. Myös suomalainen alkoholia myyvä nettikauppayrittäjä vahvistaa Tullin aiheuttavan selittämätöntä hävikkiä. Tulliylitarkastajan kommentti ”taistelusta alkoholin nettikauppaa vastaan” paljastaa oivasti sen, ettei Tulli enää palvele suomalaisia, vaan verorahoillamme työllistetyt virkamiehet ovat valjastaneet auktoriteettinsa valvomaan henkilökohtaisia ideologisia tavoitteitaan. Omaisuuttamme ilman juridisia perusteita tuhoava ja hävittävä Tulli on selvästi unohtanut omaisuudensuojan käsitteen taistelussaan kansalaisoikeuksia vastaan.

Nämä viimeisimmät muutokset Tullin toiminnassa ovat tapahtuneet vain muutamia kuukausia sen jälkeen, kun sille annettiin lisärahoitusta tuontiseulan tiukentamiseksi. Verorahojamme siis siirrettiin enemmän viranomaiselle, jotta se voisi entistä tehokkaammin rajoittaa suomalaisen EU-kansalaisen perusoikeutta käydä kauppaa talousalueemme sisällä.

Tullin aikaisempi toiminta esimerkiksi tuontiajoneuvojen ELV-kohtelusta, jolloin Valtiovarainministeriönkin kansalaistenkiusaamisosasto aktivoitui, on tuoreessa muistissa. Virkamiehistön megalomaniaa hoidatettiin tuolloin EY-tuomioistuimessa asti, kun kansalaisten oikeusturva lakkasi olemasta kynnyskysymys kotimaisille oikeusasteille.

Kun kansalaistenkiusaamiskoneisto etsii tarkoitusta olemassa ololleen, eivät kansalaisten oikeudet näytä paljoa painavan vaa’assa. Lainsäädännnön, tai sen puutteiden, antaessa virkamiehelle mahdollisuuden kyykyttää hallintoalamaisia, se tarttuu innokkaasti myös lainsäätäjän, poliisin, tuomarin, valamiehistön, ja tarvittaessa pyövelin, toimiin. Mikään päätös ei tunnu, ainakaan ilman mittavaa viranhaltijan vastarintaa ja mahdollisesti vuosien oikeustaistelua, päättyvän kansalaisen elämää helpottavaan lopputulokseen.

Monista virastoista johtajineen on tullut omistajansa kättä pureva koira ja normaalisti sellaiset koirat lopetaan. Niin on kaikille parempi vaikka päätös luopumisesta tuntuukin aluksi kipeältä. Seuraava koira sitten koulitaan paremmin niin, ettei se revi sohvia, pasko sisälle, näpistele ruokapöydästä tai yritä pomottaa omistajiaan.

Talouden tasapainottamistoimia etsivän uuden hallituksen tulisikin ministereidensä johdolla miettiä, mitkä osat sisäisestä valvontakoneistostamme ovat tarpeettomia ja purkaa ne ensi tilassa. Lakkauttamiselta säästyvien virkojen nykyiset hoitajat tulisi samalla syynätä tiukasti läpi ja vaihtaa jokainen viranhaltija, jonka voidaan katsoa aiheuttaneen tarpeetonta harmia kansalaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kyllä se on huolestuttavaa, jos valtion budjetin tervehdyttämistoimenpiteenä lapsilisiä käytetään virkamiesten palkkoihin. Pakkoruotsiin tuhlataan rahaa ja henkisiä resursseja, mutta muusta koulutuksesta säästetään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suomi alkaa olla yhä kammottavampi maa elää tavalliselle kansalaiselle ja totalitaria jossa kansalaisten elämää säädellään hyvin tarkasti jokaisella elämänalueella on yhä lähempänä. Ja samaan aikaan kun kansalaiset ovat yhä sairaamman ja mielivaltaisemman tarkkailukoneiston alaisina, eivät lait ole enää aikoihin koskeneet poliittista ja taloudellista eliittiä, korkeita virkamiehiä ja poliittisia sidos- ja eturyhmiä.

Järjestelmä joka laatii itse lait ja säännöt, ei ole enää aikoihin noudattanut itse laatimiaan lakeja ja sääntöjä. Eli systeemiltä on pudonnut pohja pois jo aikoja sitten, eikä sillä todellisuudessa ole enää legimiteettiä toimia. Rikollisvaltio on aina rikollisvaltio, vaikka sen edustajat kuinka yrittävät propagandallaan muuta väittää.

Kyse on kuin pikkulasten hiekkalaatikkoleikeistä, jossa leikkijät ovat yhä lapsellisempia, naurettavampia ja irvokkaampia. Jaellaan toinen toisilleen mitä uskomattomimpia virallisia ansioitumisia, jotka eivät perustu mihinkään muuhun kuin lapsellisten keskenkasvuisten ihmisten mielivaltaan ja itse itsensä pönkittämiseen.

Erkko Korppaanmäki

Suomalainen virkamieshallintokulttuuri lienee muotoutunut Ruotsin vallan aikana - olihan suomalaiset vain lypsettävä provinssi. Ja kansalaisia kyykyttävä virkamiesasenneilmasto on jalostunut Venäjän vallan aikana.

Hallintokulttuurin lähtökohta ei ole ollut kansan palveleminen. Eikä hallinto ole ikinä tehnyt itsestään 'psykoanalyysia'.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Varmaan lähtökohta on joskus ollut se, että kansalaiset ovat palkanneet keskuudestaan ihmisiä huolehtimaan yhteisistä asioista. Esimerkiksi ovat palkanneet kylään opettajan, lääkärin, poliisin tms.
Jossain vaiheessa tämä koneisto sitten irtautui kansalaisista ja alkoi elää omaa elämäänsä. Yritysmaailmassa näin voi käydä kun yrityksen koko ylittää 5000-10000 henkeä. Yritys muuttuu omaksi muurahaispesäkseen joka ei välttämättä ole enää lainkaan ulkomaailman kanssa tekemisessä. Se voi elää joko loisena tai symbioosissa kuin sieni. Ei niin väistämättä käy, mutta aika yleistä se näyttää olevan. Tuollainen määrä ihmisiä kun riittää keksimiään toisilleen jotain tekemiseltä näyttävää, vaikkei sivullisia olisi lainkaan paikalla.
(korostettakoon, ettei tuolla ole mitään tekemistä niiden suuryritysten kanssa joiden palveluksessa minä olen ollut)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kansa saa ansaitsemansa johtajat, niille emme voi mitään muuta kuin äänestää. Entäs kun nämä johtajat haluavat purkaa byrokratiaa, niin kyvykkäällä virkamiehellä olisi unelmapaikka osoittaa harkintakykyä, suhteellisuudentajua ja aloitteellisuutta, pedatakseen menestyksekkään uran itselleen? Yhtään merkittävää säästökohdetta ei löydy, muutama lisäkustannus kuitenkin! Kun kansan kuuluisi olla isäntänä talossa, johtajat pehtoorina ja virkamiehet renkinä, on tilanne kääntynyt päälaelleen ja kansasta tullut renkejä ja torppareita.
Politikoilta on unohtunut tärkeä osa heidän tehtäväänsä, heidän kuuluu ohjata ja valvoa virkamiesten toimintaa, ei päin vastoin. Stubbin hallituksella ei ollut riittävästi selkärankaa näyttää kuka on herra talossa kun virkamiehet pilkkasivat heitä, toivottavasti Sipilän hallitus ymmärtää hierarkian oikein päin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Poliittiset johtajat ja etenkin kansanedustajat ovat olleet liian laiskoja ja saamattomia pitääkseen ohjat käsissään. Tuloksena että nyt virkamiehet johtaa ilman kansan valtuutusta maatamme. Tulos on nähtävissä; Uusia virkoja ja lisää sääntelyä, esimerkkinä muovisten viinapullojen kaappisäilytys, ym. vahinkoa elinkeinoelämälle ja ihmisille.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset