Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Ovatko naiset yksilöitä vai sukupuolensa uhreja?

Sunnuntaisen naistenpäivän kunniaksi monet artikkelit pureutuivat sukupuolten väliseen tasa-arvoon teesein, jotka oli höystetty aimo kasalla uhriutumista, eturyhmäpolitikointia ja suoranaista perusteettomien etuoikeuksien vaatimista. Sellaiset perustellut tasa-arvoteemat, kuten vanhemmuuden kustannusten tasaaminen työnantajien kesken, jäävät paitsioon naiskiintiöitä, miesveroja ja sukupuolen perusteella tehtyjä palkankorotuksia vaadittaessa.

Tasa-arvo näyttääkin olevan monelle todella vaikea käsite, josta hyvänä esimerkkinä toimii perinteinen asevelvollisuuskeskustelu. Miehille sukupuolensa perusteella lakiin kirjattu asevelvollisuus ei ole monien mielestä ongelma, koska naiset synnyttävät. Lakiin kirjattu sukupuoleen perustuva pakko asetetaan siis vastakkain yksilön vapaasti käytettävissä olevan biologisen ominaisuuden kanssa. Yhtä perusteltua olisi vaatia muille vuoden pakkotyötä siitä hyvästä, että minä saan kielen rullalle.

Palkkatasa-arvosta jauhetaan edelleen vertaillen kollektiivisia keskiarvoja sukupuolten välillä ottamatta huomioon esimerkiksi tehtyjä työtunteja, koulutusta tai työn tuottavuutta. ”Naisen euro”-jankkaus perustuukin ajatukseen, jonka mukaan toisen asteen koulutuksella julkisen sektorin suorittavassa työssä 37,5 h/vko työskentelevän naisen tulee vain sukupuolensa perusteella saada yhtä paljon ansiotuloa kuin ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut vientiyrityksen asiantuntijatoimessa 50 h/vko työskentelevä mies.

Kouluttautumismahdollisuudet ovat meillä kaikilla samat, mutta jostain syystä yksityisen sektorin teknisillä aloilla ja vientiteollisuudessa työskentelee enemmän miehiä siinä, missä julkisen sektorin humanistiset ja palvelualan työt houkuttelevat naisia. Asia ei liity yleisesti ottaen palkkaukseen eikä edes tasa-arvoon, vaan yksilön vapauteen valita mielenkiinnon kohteensa. Tässä keskustelussa yksilöiden vastuu omista valinnoistaan elämässään unohdetaan, sukupuolia ruvetaan käsittelemään tilastollisten keskiarvojen kautta ja miehistä yritetään tehdä sijaiskärsijöitä naisten itse tekemien valintojen seurauksille.

Myös naiskiintiöistä puhuttaessa monilla menee sekaisin vapaan tahdon ja lakiin kirjatun pakon ero. Naisia ei tällä hetkellä mitenkään juridisesti estetä toimimasta pörssiyhtiöiden hallituksissa, kuten ei miehiäkään. Paradoksaalisesti tasavertaiset oikeudet eivät edustakaan naisasianaisille tasa-arvoa, vaan nimenomaan epätasa-arvoa. Yksilönvapauden seurauksia yritetäänkin suitsia vaatimalla naisille sukupuolensa perusteella juridista erityiskohtelua siinä, missä yksityisiltä osakkeenomistajilta halutaan riistää oikeus määrätä omaisuudestaan ja miesten oikeutta kilpailla vapaasti työmarkkinoilla yritetään rajoittaa.

Voiko joku rehellisesti sanoa naisten olevan nimenomaan sukupuolensa takia universaalisti niin tärkeitä kaikille pörssiyhtiöille, että on perusteltua kirjata niille lakiin velvollisuus ottaa nainen töihin jopa vastoin omistajiensa tahtoa? Jos kyllä, niin miksi rahalle persot kapitalistit eivät ole tajunneet hyödyntää näitä ainutlaatuisia ominaisuuksia?

Te naiskiintiöitä ja muuta juridista erityiskohtelua vaativat voisitte miettiä tykönänne, että oletteko yksilöitä vai sukupuolenne stereotyyppisiä edustajia? Jos haluatte kohtelua yksilöinä, niin silloin on turha vedota yksilönvapauden seurauksena syntyneisiin sukupuolten välisiin tilastollisiin eroihin. Jos te taas vetoatte sukupuoltanne koskeviin tilastollisiin keskiarvoihin, niin älkää kuvitelko saavanne arvostusta yksilöinä tai mankuko, kun teistä tehdään yleistyksiä nimenomaan sukupuolenne perusteella.

Vanhempainvapaat pitää tasata perheiden sisällä, koska on oikeudenmukaista kohdella ihmisiä tasavertaisesti lain edessä. Samasta syystä kaikkia sukupuolikiintiöitä sekä sukupuoleen perustuvia palkankorotuksia tai raippaveroja tulee vastustaa. Ne eivät edusta yhdenvertaisuutta, vaan epätasa-arvoa ja sukupuoleen perustuvaa syrjintää.

Muista äänestää viisaasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Jouni Nordman

Huvittuneena lueskelin tätä blogiahttp://takkirauta.blogspot.fi/2015/03/expeditie-robinson-eli-miksi-feminismi.html, samalla mietin Suomen opetus, sosiaali ja terveys sektoreittain, joissa juuri tämän kaltaista tapahtu, että tuhlataan kuin tuhluriprinsessa ikään.

Eli Taita feminismin suurin ongelma olla se, että he eivät koskaan voi mitään taloudellisesti perustella, vaan samallatavalla kuin ovat aina kaiken saaneet, jolloin heille suurimmaksi asiaksi minkä katsovat ansioksi, on se mitä ovat valittamalla saaneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset