Teren totuudenmukaiset ja ehdottoman oikeat mielipiteet Asioita asioiden nimillä

Alkoton vuosi – kansalaisliike holhouksen lopettamiseksi

Suomalaisen alkoholipolitiikan trendi on osoittanut, eritoten viimeisen vuoden aikana, että poliitikkomme eivät miellä suomalaisia enää täysivaltaisiksi ihmisyksilöiksi. Suomessa byrokratiasta, kieltämisestä ja holhoamisesta on tullut itsetarkoitus siinä, missä yksilönvapaus nähdään uhkana valtionkoneiston hyvinvoinnille. Me kansalaiset olemme poliitikkojen silmissä muuttuneet vain hyödynnettävissä olevaksi resurssiksi, jonka vapauksia täytyy rajoittaa aina, kun julkishallinnolta uhkaa jäädä verorahoja saamatta.

Vuosi on hädin tuskin kääntynyt helmikuulle, kun julkisuuteen nousee Keskustan vuoden 2013 alkoholipoliittinen ohjelma, johon puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoittaa puolueen edelleen sitoutuneen. Ohjelmassa esitetään EU-alueelta tuotujen juomien tuonnin lisäsääntelyä,  keskioluen siirtämistä takaisin Alkoon ja kiristyksiä alkoholimainontaan. Koska mitä siitä nyt tulisi, jos suomalaiset saisivat ihan itse päättää siitä, mitä liemiä kurkkuihinsa kaatelevat? Keskusta ei tosin ole ainoa holhousvaltiomentaliteettia ylläpitävä taho. Jokainen nykyinen eduskuntapuolue on viimeaikaisella äänestyskäyttäytymisellään selkeästi osoittanut, ettei vaalikarja heidän mielestään ansaitse vapautta, vaan entistä pienemmän karsinan.

Holhoamisen madonluvut

Alkoholia valmistavan valtionyhtiö Altian tulos sakkasi rajusti vuonna 2013 ja vuonna 2014 yhtiö kävi läpi YT-neuvottelut, syytä tuskin tarvitsee arvailla. Altia on yrittänyt lieventää ahdinkoaan mm.vaatimalla poliitikkoja asettumaan EU:n periaatetta tavaroiden vapaata liikkuvuutta vastaan. Myös Tulli, joka on on yrittänyt saada kansalaiset unohtamaan oikeutensa erilaisilla kyttäämis- japelottelukampanjoilla, on käskytetty suojelemaan Hyväveli-verkoston suojatyöpaikkoja Alkon ja Altian johtoportaissa.

Jostain syystä kansalaiset kuitenkin reagoivat lähes poikkeuksetta holhoukseen aivan toisin kuin poliitikot pienissä päissään järkeilevät. Kun viski-sana kielletään messun nimestä, messuille tulvii väkeä. Kun sääntelyllä yritetään tehdä Suomesta holhoajan onnelaa, panimot ja muut yrittäjät muuttavat ulkomaille. Kun festarikansaa yritetään raitistaa holhoamalla, festareiden käviäjäämärä romahtaa. Kun verotuloja yritetään lisätä korkealla verotuksella, verokertymä pienenee kuluttajien viedessä rahansa ulkomaille. Kun tuontia on yritetty suitsia kansalaisia syyllistämällä ja uhkailemalla, niin seuraavassa alkoholituontia mittaavassa tilastossa rikotaan todennäköisesti jälleen ennätyksiä.

Alkoholiverotusta nostettaessa poliitikot tyypillisesti juhlivat, kun ensi vuoden mielikuvitusbudjetti kasvaa sadoillamiljoonilla euroilla. Ja kuin täydellisille idiooteille, tulee markkinatalouden lain pykälä kysynnästä ja tarjonnasta joka kerta täydellisenä yllätyksenä. Kaupantekijäisiksi lisääntyneen sääntelyn ja korkean verotuksen vuoksi ravintola-alan työllisyys on laskenut kolmanneksen viimeisen kymmenen vuoden aikana ja trendi on laskusuunnassa. Kiristyvä verotus ja sääntely on johtanut tilanteeseen, jossa suomalaisen ei kannata kuluttaa kotimaisia alkoholituotteita tai ravintolapalveluita, vaan viedä rahansa ulkomaille.

Viimeinen vuosikymmen on osoittanut, että suomalainen alkoholipolitiikka ja sitä tekevät poliitikot ovat täysin irrallaan reaalimaailman lainalaisuuksista. Tosiasia on se, että jos alkoholilakia ja -verotusta ei järkeistetä, ravintola-alan työttömyys tulee kasvamaan ja kauppataseemme tulee heikkenemään entisestään. Päihteiden käytön haittavaikutukset tullaan silti hoitamaan jatkossakin kotimaassa.

Ei tipaton, vaan Alkoton

Suomalaisilla tulee olla oikeus omaan kehoonsa sen sijaan, että meidän kaikkien oikeuksia poljetaan muutaman elämänhallintansa menettäneen henkilön takia. On korkea aika lopettaa suomalaisten itsemääräämisoikeutta ja kansantalouttamme vakavasti vahingoittava sääntely sekä kansalaisten mielivaltainen kyykyttäminen. Keinoja on kaksi.

Ensimmäinen keino on taloudelliset pakotteet. Verokertymään vaikuttamalla voimme pakottaa vastahakoisenkin poliitikon katsomaan faktoja silmästä silmään. Yksilönvapauksien nimessä julistankin Alkottoman vuoden alkaneeksi. Henkilökohtaisesti en tule ostamaan Altian tuotteita enkä käyttämään Alkon palveluita seuraavaan vuoteen. Kotikäyttöön tulevat juomat voi hakea tai tilata ulkomailta, jolloin suomalainen verottaja ei pääse vetämään välistä. Juomatilausten siirtäminen ulkomaille voi säästää kohtuukäyttäjällekin helposti nelinumeroisen summan.

Toinen keino on äänestää ehdokkaita, jotka ovat johdonmukaisesti vastustaneet nykyistä holhouskehitystä. Nykyisiä eduskuntapuolueita kannattaa kavahtaa, koska yksikään puolue sen enempää hallituksessa kuin oppositiossakaan ei ole pitkäjänteisesti vastustanut sääntelyn lisäämistä ja verotuksen kiristämistä vaikka vaalien alla kaikki taas lupaavat jos jonkinlaista ryhtiliikettä. Puoluerekisterissä on ymmärtääkseni vain yksi puolue, jonka puolueohjelmassa on johdonmukaisesti säilynyt tavoite valtion alkoholimonopolin purkamisesta ja alkoholiin liittyvän sääntelyn lieventämisestä; Piraattipuolue.

Muista äänestää viisaasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Komppaan kuin Neil Peart. Itse äänestäisin tässä asiassa jaloillani, mutta Alkossa ei muutenkaan tule käytyä. Lisäksi Viron tuonti on jo niissä mittasuhteissa, että vaikuttaa pahasti siltä että alkoholipolitiikassa ei minkään suuruinen jaloilla äänestäminen auta :/...

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Kuten ennenkin, suosittelen netistä tilaamista jos viinasta on kyse, kaljaa ehkä paha postitse paljoa tilata. Laaturommit ja viskit saa kivasti postin kautta etämyyjältä kotiovelle, miksi vaivautua alkoon, tai vielä kauemmas Viroon.

Pekka Iiskonmaki

''Suomalaisen alkoholipolitiikan trendi on osoittanut, eritoten viimeisen vuoden aikana, että poliitikkomme eivät miellä suomalaisia enää täysivaltaisiksi ihmisyksilöiksi.''

Olen plogistin kanssa samaa mieltä. Äänestysikäraha tulisi siten nostaa 30 -vuoteen, kuten kaupoissa.

Suomen kaupoissa kysytään henkilöllisyystodistuksia, kun ostaa esim. silliä punaviinikastikkeessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

" Jokainen nykyinen eduskuntapuolue on viimeaikaisella äänestyskäyttäytymisellään selkeästi osoittanut, ettei vaalikarja heidän mielestään ansaitse vapautta, vaan entistä pienemmän karsinan"

Aivan.Totta on sekin,ettei suurin osa suomalaisista tajua,että kaikilla puolueilla on sama tavoite.Sos-ja terveydenhoidon tavoitteet jo neuvolasta hautaan asti,kun on kaikkien poliitikkojen yksimielisellä hyväksynnällä sallittu.Se on sama jos joku vaalikampanjoiden aikana yksinään huutelee,puoluekuri hoitaa homman.Se yksi huutelija ei muuta mitään.

Varhainen puuttuminen,seulonnat perheistä,yksityisasioiden kaivelu,terveydenhoitotietojen salaaminen vanhemmilta,ihmisten "tietojen" levittely viranomaiselta toiselle,selän takana jne.jne.THL,opettajat,sos-terveydenhoitoala,psykologit,kaikki on valjastettu varhaisen puuttumisen nimissä leikkimään asiantuntijoita perheiden selän takana.Näillä meneekin aika opettamisen sijaan huoliseulontaan,ja ilmoitusten tekoon.mm.sitran maahantuoman "huoliliputusmallin"mukaisesti.

Nämä kaikki tapahtuu perheiden selän takana.Ei perheiltä ole vuosien saatossa turhaan oikeuksia pois otettu.Pelottelu ja uhkailu on olennainen osa tämänkin puhdistuksen harjoittamisessa.

Mikään alkoholipolitiikka ei ole erillään näistä,kaikki kuuluu samaan politiikkaan.Siellä ovat rouvakerholaiset niin keskustasta,sdp:stä,kokoomuksesta jne.ajaneet näitä lakeja.Huostabisnes/kulttuuri joka tähtää mahdollisimman monen lapsen ulkoistamiseen kotoaan,käyttää hyväkseen julkisuudessa perheistä ajettua kuvaa:perheet ovat juoppoja,hakkaajia,elämänhallinnan kadottaneita jne.jne.

Tällä ajetaan myös näitä kiristyksiä,aivan suomen omilla lainsäädännöillä.Kovin on tehotonta ollut,kun puuttumisen tuloksena on syrjäytetyt nuoret ja rikkonaiset perheet.Ja kun vielä mainostetaan että juoppoja ovat kaikki.Vauvasta vaariin.Todelliset alkoholistit ja lapsiensa hakkaajat saavatkin jatkaa usein vapaasti,normikansalaisten ja normaalijärkisten vainoaminen onkin tärkeämpää.Ja tottakai helpompaa.

Keskusta halusi muutama vuosi sitten vanhemmille kotiintuloajat.Näitä ideoita kannatetaan vankasti rouvakerholaisten piireissä.Siellä onkin satapäiset joukot ,veronmaksajien rahoilla,pitämässä näitä holhouslakeja yllä.Että turha kuvitella keskustan olevan ainoa joka rekisterien ynm.pitoa ja karjan ohjaamista oikeille raiteille,harjoittaa,mukaan lukien alkoholilait.

Nyt saamme odottaa seuraavaksi ajoneuvoveron nousemista,es.200 eurosta 500 vuosi.Eli samalla karsitaan autoilua.Jos poistetaan uuden auton ylimääräinen vero,jota suomessa peritään monta tonnia,tai puolitetaan se,on ratkaisuna ehdotettu ajoneuvoveron nostamista.Kaikilla ei ole ostaa uutta autoa,johon tällä pyritään,eikä maksaa vakuutusmaksua,ilman bonuksia es.nuoret.Kun auto ostetaan osamaksulla on kasko oltava,moni ei käteisellä ostele.Makselkaa sitten vanhemmista autoistanne veroa satoja euroja,kaiken muun veron lisäksi.Bensassa on veroa yli 60 %,vakuutusmaksuissa vakuutusmaksuveroa jne.jne.Katsastus maksaa paikkakunnasta riippuen jopa 100 euroon asti..Trafille pitää siitäkin tilittää muutama euro,näköjään on sieltäkin vetämässä välistä.
Saksasta kun ostat uuden,suomessa hinta onkin kaksin,kolmin kertainen,veroineen ynm."kuluineen".

ps.hallituksen ja kansaedustajien ,meppien jne.tunnettu suuri rattijuoppojen määrä,joka puolueessa,kautta aikojen,on merkki mistä?Olisiko pukit kaalimaan vartijoina,vaiko peräti psykologinen oman syyllisyyden siirto sijaiskärsjijöille,eli ihmisille,suomen kansalaisille.Rattijuopot kiinni kampanjat,joita jokainen puolue mainosti.Ero tavalliseen kansalaiseen on siinä,että heillä virat ja palkkiot paranee,normi mies tai nainen on merkitty lopun ikäänsä.Menettää kaiken.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Pakko myöntää, että toistaiseksi ainoa järkevä ja omaan maailmankuvaani mahtuva alkoholipoliittinen ohjelma löytyy Piraattipuolueelta. Etenkin suurimmat eduskuntapuolueet joko tekevät hyvin pieniä muutoksia lakeihin, jotka nekin on ovat yleensä kielteisiä (esim. nyt vuoden alusta viskin lisäksi oluttakaan ei saa mainostaa tapahtuman nimessä) tai sitten pitävät tilanteen täysin ennallaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset